Riistaveden yhtenäiskoulu

Koulutie 12, Kuopio

Kohteen tiedot

Sijainti Koulutie 12, Kuopio
Hankkeen koko 12,5 M€
Urakkamuoto KVR-urakointi
Kohdetyyppi Opetusrakennus
Valmistumisvuosi Rakenteilla
Jalon Rakentajat Oy:n urakoima Riistaveden yhtenäiskoulun uudisrakennushanke on valittu vuoden 2022 yhteistyöhankkeeksi Itä-Suomessa.
Riistaveden yhtenäiskoulu on merkittävä hanke Kuopiossa sillä urakkasopimuksen mukainen projektin tavoitehinta on 12,5 miljoonaa euroa ja koulun kokonaisala tulee olemaan yli 5000 neliömetriä. Koulun lisäksi tiloihin rakentuu kirjasto, nuorisotilat sekä liikuntatilat kuntalaisille. Työt aloitettiin huhtikuussa ja rakennuksen sisäpuoliset osat valmistuvat kesällä 2023. Piha-alueet valmistuvat syksyn 2023 aikana.
Jalon valittiin Kuopion kaupungin/Kuopion Tilapalvelujen toimesta toteuttamaan Riistaveden koulun rakennushanketta yhteistoiminnallisella mallilla. Yhteistoiminnallisessa kokonaisvastuu (KVR) urakkamallissa tarjousvaiheessa valittiin kolme urakoitsijaa, jotka pisteytettiin Kuopion kaupungin määrittämin kriteerein. Jalon sai parhaat pisteet ja valittiin urakoitsijaksi.
Kuopion kaupungin kanssa yhteistyö on toiminut hyvin ja sen osoituksena hanke palkittiin Vuoden yhteistyöhankkeena Itä-Suomessa 2022. Yhteistoiminnallisessa KVR hankemallissa tilaaja ja urakoitsija tekevät jo suunnitteluvaiheessa tiivistä yhteistyötä ja suunnittelu- ja toteutusratkaisut tehdään yhdessä, jotta ne olisivat kustannustehokkaita ja palvelisivat loppukäyttäjää mahdollisimman hyvin.
Tällä tavalla hankkeita toteutettaessa tilaaja ja urakoitsija istuvat samalla puolella pöytää ja asioista päätetään yhdessä. Molempien osapuolten ollessa ammattilaisia on ratkaisujen ja vaihtoehtojen hakeminen mielekästä ja tuottoisaa.